Пита од киселог купуса

Пита од киселог купуса
Посна пита од киселог купуса


Састојци:

600 г ренданог киселог купуса
пола паковања кора за питу или 11 кора
две главице црног лука
кашика слатке алеве паприке
бибар по жељи
4 дл воде
уље

Припрема:


Црни лук очистити, ситно исећи и на лаганој ватри, продинстати га на мало уља. 
Доати купус и динатати све то 20 минута или док купус не омекша. При крају додати слатку алеву паприку. 
У чинији, помешати 2 дл воде, још боље је ако је газирана, са 1 дл уља. Једну кору ставити на дно тепсије у којој припремате питу и науљите је. 
Узмете једну кору и премажете са две кашике смесом уља и воде. Распоредите две кашике фила од куписа и уролате.
Уролану кору смотате у виду пужића или руже и слажете у тепсију. Поступак поновите док не истрошите фил и коре. 
Кад је пита сложена благо је науљите и прекријете последњом кором. Печете 30 минута на 200 степени. Затим скинете кору која је служила као прекривач и врућу питу залијете за прокувалом мешавином уља и воде(1 дл+1дл). Вратити у рерну на десет минута да се запече. 


Посна пита од киселог купуса

2 коментара: