Димиљена соја

Димљена соја
Димљена соја


Састојци:


шницле соје 
вегета
со
бибер

Припрема:

У шерпу, сипајте воду (али не до врха пошто ће соја током кувања да набубри), посолите, побиберите и додајте вегету, јер вода мора бити слана, то урадите по вашем укусу.
Када вода прокључа, ставити  комадиће соје у кипућој води и кувати 10 минута.
Извадити комадиће соје из шерпе и оставите да се охлади.
Када се охладила, оклагијом на сувој крпи ставите соју и исцедите остатак воде из ње.
Узмите канап и направите венац од соје, јер иде на сушење (као што је на слици горе приказано).
Соју сушити на три врућа дима.
После сушења соја ће бити тврда, али немојте то да вас брине, јер чим је пустите у јело она ће бити мека и лепа за јело.


Врло је једноставно и брзо се спрема, али димљена соја као додатак у пасуљу, купусу, гулашу од печурака (и другим јелима), даје изузетан укус јелима !

1 коментар:

  1. Vrlo zanimljiv recept! Nažalost nemam uslova za njegovu realizaciju a rado bih nešto ovako probala.

    ОдговориИзбриши