Колач од мака

Колач од мака
Колач од мака

Састојци:

за тесто:


100 г маргарина
150 г шећера
300 г брашна тип 500
10 кашика киселе воде
пола прашка за пециво
сок од пола мањег лимуна


за фил:


200 г млевеног мака
150 г кристал шећера
једна рендана јабука
четири кашике воде
две кашике густина
Прах шећер за посипање

Припрма:

У маргарин, који је собне температуре, додати све састојеке за тесто и руком благо месити тесто, све док не постане маса глатка. 
Када је маса подједнако умешана, поделити је на два дела. 
Први део теста, развити оклагијом на дебљину од пола сантиметра и ставити у плех у коме ћете пећи колач, а који сте предходно подмазали маргарином. 
На тесто нанети фил и равномерно га распоредити. Преко фила ставити другу кору и избоцкати је виљушком. 
Пећи у рерни на 180 степени 35 минута. 
Када је колч печен посути га прах шећером.

Фил припремите тако што мак и шећер помешате и додате нарендану јабуку. Додати воду, гистин и масу од фила угрејати на благој ватри,  три до четири минута уз непрекидно мешање. Тако припремљен фил користити за припрему колача.

4 коментара: