Састојци:
за тесто:
100 г маргарина
150 г шећера
300 г брашна тип 500
10 кашика киселе воде
пола прашка за пециво
сок од пола мањег лимуна
за фил:
200 г млевеног мака
150 г кристал шећера
једна рендана јабука
четири кашике воде
две кашике густина
Прах шећер за посипање
100 г маргарина
150 г шећера
300 г брашна тип 500
10 кашика киселе воде
пола прашка за пециво
сок од пола мањег лимуна
за фил:
200 г млевеног мака
150 г кристал шећера
једна рендана јабука
четири кашике воде
две кашике густина
Прах шећер за посипање
Припрма:
У маргарин, који је собне температуре, додати све састојеке за тесто и руком благо месити тесто, све док не постане маса глатка.
Када је маса подједнако умешана, поделити је на два дела.
Први део теста, развити оклагијом на дебљину од пола сантиметра и ставити у плех у коме ћете пећи колач, а који сте предходно подмазали маргарином.
На тесто нанети фил и равномерно га распоредити. Преко фила ставити другу кору и избоцкати је виљушком.
Пећи у рерни на 180 степени 35 минута.
Када је колч печен посути га прах шећером.
Када је маса подједнако умешана, поделити је на два дела.
Први део теста, развити оклагијом на дебљину од пола сантиметра и ставити у плех у коме ћете пећи колач, а који сте предходно подмазали маргарином.
На тесто нанети фил и равномерно га распоредити. Преко фила ставити другу кору и избоцкати је виљушком.
Пећи у рерни на 180 степени 35 минута.
Када је колч печен посути га прах шећером.
Фил припремите тако што мак и шећер помешате и додате нарендану јабуку. Додати воду, гистин и масу од фила угрејати на благој ватри, три до четири минута уз непрекидно мешање. Тако припремљен фил користити за припрему колача.
Divota!!!
ОдговориИзбришиOdavno nisam jeo ovaj kolac, stvarno je super...
ОдговориИзбришиUkusno nema šta !
ОдговориИзбришиJako fin kolac, odlican recept!
ОдговориИзбриши