Посна пита од шампињона |
Састојци:
400 г шампињона
100 г празилука
5о г окаре, ако је имате, али може надев и без ње
уље, со и бибер
Припрема:
Коре за питу, припремите као за кромпирушу.
Надев, спремитите, тако што, на загријаном уљу издинстате празилук.
Затим, додате опране и насечене шампињоне.
Све то динстајте док из шапињона не испари вишак воде. Додајте окару, ако имате, и још шет минута продинстајте. Посолите и побиберите по укусу.
Затим, надев изблендирате врло кратко.
Добићете масу као да је млевено месо. Том масом, филујете коре и пеците на у угрејаној рерни на 200 степени око 35 минута.
У шерпици 1,5 дл воде, посолити и прокувати уз Мало додатка уља. Прелити врућу питу овом водом и запећи питу још пет минута.
Lepo izgleda, dobro pecena i socna...
ОдговориИзбриши