Пита од шампињона

Пита од шампињона
Посна пита од шампињона

Састојци:


400 г шампињона
100 г празилука
5о г окаре, ако је имате, али може надев и без ње
уље, со и бибер


Припрема:


Коре за питу, припремите као за кромпирушу
Надев, спремитите, тако што,  на загријаном уљу издинстате празилук. 
Затим, додате опране и насечене шампињоне. 
Све то динстајте док из шапињона не испари вишак воде. Додајте окару, ако имате, и још шет минута продинстајте. Посолите и побиберите по укусу. 
Затим, надев изблендирате врло кратко. 
Добићете масу као да је млевено месо. Том масом, филујете коре и пеците на у угрејаној рерни на 200 степени око 35 минута
У шерпици 1,5 дл воде, посолити и прокувати уз Мало додатка уља. Прелити врућу питу овом водом и запећи питу још пет минута. 

1 коментар: