Састојци:
пет јабука (да нису киселе)
130 грама шећера
литар воде
један ванилин шећер
100 г млевених ораса
посни шлаг
Припрема:
Литар воде прокувати са 50 грама шећера и лимуновим соком.
Ољушћене јабуке, ставити у припремљени сируп и кувати их 5 до 8 минута. Млевене орахе, помешати са 80 грама шећера и прелити их са две кашике сирупа у којем су се јабуке кувале.
Јабуке, извадити на тањир и напунити их припремљеним орасима.
Рерну загрејати на 180 степени и јабуке у ватростаној или керамичкој чинији запеците 15 минута.
Док се јабуке пеку, према упутству произвођача, умутите посни шлаг.
Кад се туфахије прохладе сервирајте их и украсите шлагом.
Super, jednostavno ali ukusno...
ОдговориИзбриши