Састојци:
пола литре сојиног млека
100 грама овсених пахуљица
три кашике меда
пола кесице ванилиног шећера
пола кашичице цимета
Припрема:
У пола литере сојиног млека, које је прокувало, ставити 100 грама овсених пахуљица и на лаганој ватри кувати уз мешање 10 минута.
Кад је каша скувана и мало прохлађена, додати цимет и засладити је са три кашике меда. Количина меда може бити различита и овиси о вашем укусу.
У овако спремњене пахуњице можете додати и кандирано воће, према жељи а насецкани ораси су неизоставни.
Често заборавимо да је српска банана тј. бундева или лудаја или како је где зову, има све оно што нам треба у зимским месецима. Најслађа је лудаја такозвана тамбурица, коју смо испекли и послужили уз овсену кашу.
Već tri nedelje doručkujem ovu kašu. Ne moram da razmišlja šta ću jesti a znam da je ono što jedem zdravo za mene.
ОдговориИзбришиPrava hrana, zdrava i korisna organizmu...
ОдговориИзбришиKaša je vrlo sita. Preporuka!
ОдговориИзбриши