Овсена каша и печена лудаја

Посна овсена каша
Посна овсена каша, служена са печеном бундевом.


Састојци:

пола литре сојиног млека
100 грама овсених пахуљица
три кашике меда
пола кесице ванилиног шећера
пола кашичице цимета
мало ораса

Припрема:

У пола литере сојиног млека, које је прокувало, ставити 100 грама овсених пахуљица и на лаганој ватри кувати уз мешање 10 минута.
Кад је каша скувана и мало прохлађена, додати цимет и засладити је са три кашике меда. Количина меда може бити различита и овиси о вашем укусу.
У овако спремњене пахуњице можете додати и кандирано воће, према жељи а насецкани ораси су неизоставни.

Често заборавимо да је српска банана тј. бундева или лудаја или како је где зову, има све оно што нам треба у зимским месецима. Најслађа је лудаја такозвана тамбурица, коју смо испекли и послужили уз овсену кашу.


3 коментара:

  1. Već tri nedelje doručkujem ovu kašu. Ne moram da razmišlja šta ću jesti a znam da je ono što jedem zdravo za mene.

    ОдговориИзбриши