Састојци:
4 кромпира
чешњак белог лука
пола везице свеже мирођије
две кашике брашна
со, вегата, бибер
супена кашика алкохолног сирћета
прстохват шећера
Припрема:
Кромпир исечен на коцкице, средње величине, обарити у сланој води.
На уљу пропржити брашно, додати ситно исецкану мирођију и бели лук.
Све то лагано сјединити на тихој ватри и додати постепено до 4 дл млаке воде. Када се сос од мирођије згуснуо, дадати кашику алкохолног сирћерта.
Пробати и по укусу додати зачине, обавезно препоручену количину шећера.
У тако припремљен сос, додати барени кромпир и пустити да прокува још пет минута.
Eh! ovo bas nisam jeo odavno, lepo izgleda...
ОдговориИзбриши