Састојци:
Главица слатког купуса
главица црног лука
већа шаргарепа
један кромпир
першунов лист
четири чена белог лука
три већа парадајза, или кувани парадајз до пола литре
со, бибер, вегета, прстохват шећера
брашна по потреби
Припрема:
На загрејаном уљу, пропжити ситно исецкан црни лук и шаргарепу.
Када је лук добио златно жуту боју, додати на коцкице исецкан кромпир и уз додатак воде, све ово динстати још 10- 15 минута на лаганој ватри.
Затим, додати посољен, ситно исечен купус.
Све то динстати на лаганој ватри и по потреби додати шољицу млаке воде.
Уколико користите свеж парадајз, пре него што га насечете ољуштите га.
Ако се користи кувани парадајз, само га налијте на издинстан купус.
Све то динстајте и додајте: ситно исечен першунов лист, бели лук и зачине по укусу.
На мало уља, додајте кашику брашна, пропржите, и тако лаганом запршком, запржите купус, уколико је потребно, долијте још млаке воде да купус огрезне.
Пустите га да на лаганој ватри прокува 10-15 минута.
Pa ovo je stvarno zdrava hrana......
ОдговориИзбришиZdrava da zdravija ne može biti.
ОдговориИзбриши