Састојци:
Туњевина у комадићима из конзерве
један већи кромпир
мања главица црног лука
чен белог лука
першуновог листа
брашна
со и бибер
коморача
кашика зачина за рибље чорбе
сода бикарбона или прашк за пециво
хлебне мрвице
Припрема:
Кромпир обарити у љусци и док је још топао, ољуштити га и изгљечити.
Док је кромпир врео, ставити на врх ножа соду бикарбону и брашна око три супене кашике. Количина брашна овиси о топлоти кромпира и битно је да добијете масу која је чврсте конзистенције.
У то додати туњевину, добро исцеђену од уља из конзерве, ситно исецкан бели и црни лук. Масу добро измешати да буде што хомогенија смеса и ако је потребно додати брашна. Брашна треба додати толико да се од масе могу формирати пљескавице.
Свакако у масу је неопходно додати и зачине со и бибер по укусу, као и прстохват коморача. Смеса ће добити још бољи укус, уколико јој додамо ситно исецкан першунов лист и кашику зачина за рибљу чорбу.
Од смесе који смо добро сјединили, формирати ћуфте које ћемо уваљати у хлебне мрвице и затим их пећи на загрејаном уљу.
Уз ове ове ћуфте традицинално добро иде салата од кромпира.
upravo sam napravila i fenomenalno je!!!!!
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se dopada !
ОдговориИзбришиSuper su..
ОдговориИзбришиOdlične..Hvala!
ОдговориИзбриши