Састојци:
3 главице црног лука
1 шаргарепа
4 већа млада кромпира
3 чена белог лука
пола килограма бораније
со, вегета, бибер и слатка алева паприка
две кашике брашна
сок од два лимуна
першунов лист, уље
3 главице црног лука
1 шаргарепа
4 већа млада кромпира
3 чена белог лука
пола килограма бораније
со, вегета, бибер и слатка алева паприка
две кашике брашна
сок од два лимуна
першунов лист, уље
Припрема:
На мало уља продинстати ситно исецкани црни лук.
Кад лук омекша, додари шаргарепу коју смо нарендали на крупније ренде.
Уз благо доливање воде, све продинстати док лук и шаргарепа не омекшају.
Кромпир ољуштити и додати исецкан на коцкице као и боранију коју смо предходно очистили и насекли на дужину од два центиметра.
Додати цео чењ белог лука, део першуновог листа, јер преостали део оставите да на крају боранију поспете обилато исецканим першуном.
Додати кашику вегете, соли и уз постепено доливање воде све лагано динстати.
Пошто је сад све ово поврће свеже и младо треба највише 40 минута динстања.
Кад је све лепо укрчкало, додати брашно, алеву парпику и то једну до две кашине и долити воду.
Количина воде коју долијете овиси о томе колико густо вариво желите да буде.
Све то лепо прокува и крчка се још десетака минута.
Кад је све готово дадате сок од лимуна, преостали исецкан першунов лист и бели лук, бибер и остале заћине по укусу.
Ово је стварно јако добро јело, може се јести и потпуно хладно јер освежава.
Боранија је добар чистач крви !!!
Boranija,to je prava stvar,bas volis jednostavno i ukusno.Poazdrav...
ОдговориИзбришиUkusno, lako i zdravo jelo !
ОдговориИзбриши