Барени ослић

Барени ослић
Сјајна салата од бареног ослића, може бити и главно јело !


Састосци:



1 кг белог ослића
везица першуновог листа
маслиново уље
ловоров лист
млевени коморач
бибер у зрну
со, бибер, бели лук, лимунов сок





Послужено са тестенином, али може и са кромпиром !
Припрма:


Ослића ставиту у шерпу и налити хладном водом, добро посолити, додати бибера у зрну, ловоров лист и кашичицу коморача.
Да се риба не би распала при барењу, додати и кашику сирћета.
Када је риба обарена и прохлађена, очистити је од костију и коже.
Рибу ставити у чинију и додати:
ситно насецкан першунов лист, ситно насецкан бели лук, лимунов сок, маслиново уље.
Посолити и побиберити по укусу.


Уз прохлађену салату од ослића сервирали смо, барену тестенину са белим луком и маслиновим уљем. Уз парадајз салату наш ручак је био изврстан !!!

2 коментара:

  1. ovo me pomalo podsjeca na bakalar na bilo. svida mi se dodatak mljevenog komoraca.:)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je stvarno lepo i lagano jelo, što bi rekao moj suprug ovo je sjajna salata, pogotovo kada je hladna !!!

    ОдговориИзбриши