Састоји:
300 g спанаћа
два или три већа кромпира
50 g љуспиац од соје
два чена белог лука
3 dl сојиног млека или млаке воде
Припрема:
Спанаћ опрати и очистити од петељки.
На врелом тигању, спанаћ пржити док се сва вода, коју пусти не испари.
Спанаћ зачинити сољу, бибером и додати ситно исецкана два чешња белог лука.
У мало кључале воде у коју смо додали кашику вегете, додати сојине љуспице.
Оставити соју да одстоји 10-15 минута, а затим је добро исцедити, зачинити сољу, бибером и пиментом по укус.
Соју пропжити на сувом тигању.
Кромпир очистити и исећи на колутове.
У подмазаном суду за печење (ја само користила керамички пекач), слагати састојке и то прво ред кромпира, соју, спанаћ и слагати тим редоследом све док има материјала с тим да ред кромира буде последњи.
Сложену мусаку поуљити и залити са сојиним млеком или млаком водом, тако да мусака огрезне.
Пећи 40 минута на 220 степени.
Нема коментара:
Постави коментар