Посне корпице са вишњама |
Састојци:
Паковање лиснатог теста
млевени шећер, 4 кашике или по жељи
2 кашике презле
300 g очишћених вишања
1 ванилин шећер
Припрема:
Тесто одмрзнути на собној температури.
Затим на радној површини коју само предходно посули брашном, оклагијом развући тесто.
Дебљина теста може бити различита, али ја волим да је нешто тање око 0,5 cm, јер се онда воће више осети.
Тесто исећи на коцке које величином одговарају калупима у којима ће се корпице пећи.
Направити смесу од вишања, шећера, презли и сваку корицу напунити до врха.
Преосталим тестом направири поклопчиће и прекрити сваку корпицу.
На поклопцу направити мали прорез ножем да би вишак паре при печењу излазио.
У загрејаној рерни пећи 30 минута на 200 степени.
Печене корпице, док су још вруће, вадити из калупа и уваљати у смесу млевеног и ванил шећера.
Затим на радној површини коју само предходно посули брашном, оклагијом развући тесто.
Дебљина теста може бити различита, али ја волим да је нешто тање око 0,5 cm, јер се онда воће више осети.
Тесто исећи на коцке које величином одговарају калупима у којима ће се корпице пећи.
Направити смесу од вишања, шећера, презли и сваку корицу напунити до врха.
Преосталим тестом направири поклопчиће и прекрити сваку корпицу.
На поклопцу направити мали прорез ножем да би вишак паре при печењу излазио.
У загрејаној рерни пећи 30 минута на 200 степени.
Печене корпице, док су још вруће, вадити из калупа и уваљати у смесу млевеног и ванил шећера.
Нема коментара:
Постави коментар