Посни роштиљ од соје. Сјајно ! |
Састојци:
200 g комадића соје
кашика соли
кашика вегете
кашика ситно црвене (слатке) алаве паприке
бибер, ловоров лист
1-2 замрзнута парадајза или кувани парадајз из флаше
1 већа шаргарепа
2 замрзнуте или свеже паприке
0,5 l воде
уље (ако је на роштиљу онда без уља)
Припрема:
Ставити у воду све састојке и оставити да проври.
У кипућој води ставити 200 g сојиних комадића и склонити са ватре.
Оставити поклопљено да одстоји 30 минута.
Након тога, вратити на шпорет и кувати око пола сата, док соја не омекша.
По укусу, додати још потребне зачине, а то је најједноставније учинити након пробања комадића.
Соју процедити и у цедки је притиснути да течност изађе из соје.
На тефлон тави или роштиљ тигаљу, а у најновијој верзији у пекачу,
на мало уља соју пропржити, односно испећи тј. изгриловати као месо
за роштиљ.
Довољно је да се пече 20 минута по тури.
Соју испечену слагати у посуду са насецканим црним луком и послужити топло.
Нема коментара:
Постави коментар