Гулаш од буковача

Гучаш од буковача
Посни гулаш од свежих буковача. Свака препорука !


Састојци:

600 г буковача
3 средње главице црног лука
2 чена белог лука
2 средње шаргарепе
2 шницле димљене соје
маслиново уље, брашно
лист ловора, со бибер, вегета, пимен


Спремљен гулаш

Припрема:

Буковаче опрати и очистити од тврђих делова петељки.
Благо их бланширати у сланој води.
Оцедити и исећи на комадиће.
На маслиновом уљу пропржити ситно исецкан црни лук и нарендану шаргарепу.
Кад лук добије златно-жуту боју, додати припремљене буковаче.

Све лагано динстатити уз додавање мало воде.
Димљену соју, исећи на ситне комадиће и додати у гулаш уз ситно сецкани бели лук и лист ловора.
Све лагано динстати уз додавање воде, око 40 минута.
Додати зачине по укусу (со, вегета, пимент) и брашна по потрби да се гулаш сједињи.


Напомена:


Можете ово припремити и без димљене соје.

Нема коментара:

Постави коментар