600 г буковача
3 средње главице црног лука
2 чена белог лука
2 средње шаргарепе
2 шницле димљене соје
маслиново уље, брашно
Припрема:
Буковаче опрати и очистити од тврђих делова петељки.
Благо их бланширати у сланој води.
Оцедити и исећи на комадиће.
На маслиновом уљу пропржити ситно исецкан црни лук и нарендану шаргарепу.
Кад лук добије златно-жуту боју, додати припремљене буковаче.
Све лагано динстатити уз додавање мало воде.
Димљену соју, исећи на ситне комадиће и додати у гулаш уз ситно сецкани бели лук и лист ловора.
Све лагано динстати уз додавање воде, око 40 минута.
Додати зачине по укусу (со, вегета, пимент) и брашна по потрби да се гулаш сједињи.
Нема коментара:
Постави коментар