Састојци:
3 шаргарепе
1 празилук (мањи)
2 кромпира
50 g проса
2 чешња белог лука
со, вегета, бибер, уље, презле
брашно тип 500
Припрема:
На мало уљ,а продинстати празилук и додати шаргарепу.
Све динстати док шаргарепа не омекша.
Кромпир ољуштити, исећи на коцките и обарити у сланој води.
Просо скувати.
Када је шаргарепа издинстана, додати бели лук, обарен кромпир и просо.
Све сједињити, додати зачине по укусу.
Штапним миксером поврће измиксати.
Док је све још топло, додати прашак за пециво и брашно по потреби да се направи маса од које се кашиком формирају кнедле.
Кашиком, вадити кнедле и спуштати у слану кључалу воду.
Кнедле су куване кад се појаве на површини воде.
Исцедити их и затим пропржити на уљу са презлама, по потреби посолити и повегетити.
Нема коментара:
Постави коментар