Сарма од икре

Сарма од икре
Посна сарма пуњена икром



Састојци:

20 листова киселог купуса
500 g икре од шарана

2 главице лука
2 кромпира средње величине
1 чаша од јогурта пиринча
1 шака љуспице од соје
со, бибер, уље, алева паприка, вегета, сок од куваног парадајза.

Припрема:

Пиринач у сланој води благо прокувати.
Соју зачињену вегетом и бибером, прелити врућом водом и оставити да мало одстоји.
Кромпир ољуштити, изрендати и благо посолити.
Исецкани лук издинстати на мало уља, а затим опрану и усетњену икру додати и благо продистанти са луком.
Додати пиринач, исцеђену соју, нарендан и исцеђен кромпир.
Масу добро сјединити и додати зачине по укусу.

Масом пунити сарме и редати у шерпу у којој ће се сарме кувати.
Између сарме ставити суве шљиве, и налити водом да огрезне.
Када сарме прокувају, направити запршку са алевом паприком.
Сарме запржити и додати парадајз сок.
Када сарма прокува кувати на лаганој ватри 90-ак минута.

Нема коментара:

Постави коментар