Сито посно јело |
Састојци за тесто:
175 g брашна (тип 500)
хладне воде 1-1,5 dl
Остали састојци:
1 мањи црни лук
2 кромпира
1 чешњак белог лука
уље, со , бибер, алева паприка
Припрема:
Замесити од брашно и воде тесто које треба да је чврсто и оставити да стоји око 10 до 15 минута.
Од теста направити пет мањих куглица, и оклагијом их развући (да не буду превише танке).
Оставити их на радној површини, посутој брашном да се мало просуши.
За то време ољуштити кромпир, исећи га на коцкице и у доста слане воде ставити да се обари.
Када је кромпир барен, над водом која ври, од развученог теста, цепкати testo као флекице.
Барити тесто и кромпир 5-10 минута.
Процедити га и пропржити на већ издинстаном црном лука са алевом паприком.
Посолити и побиберити по укусу, и додати ситно исецкан бели лук.
Служити топло и најбоље уз салату од киселог купуса.
Zvuči ukusno..probaću
ОдговориИзбриши