Састојци:
100 g проса
6 црвених паприка - испечених
1 мањи црни лук
1 чен белог лука
2 шаргарепе
супена кашика нарендане бундаве
со, бибер, кари и вегета
першунов лист
вода, маслиновов уље
Припрема:
Црни лук пропржити на маслиновом уљу.
Када лук одмекне, додати нарендану шаргарепу и бундеву.
Све то продинстати уз лагано додавање воде.
Просо, опрати и оставити у млакој води да одстоји.
Када је поврће издинстано, додати просо и налити са водом (два пута више воде од количине проса).
Када је просо куван додати ситно исецкан бели лук и зачине по укусу (со, бибер, кари и вегету).
Смесом пунити ољуштене црвене паприке и слагати их у науљен плех или ватросталну чинију.
Када су паприке сложене, налити их да огрезну, смесом од воде, вегете и 1 кашичицом алеве паприке.
Запећи у рерни 20 минута на 200 степени.
Proso baš često koristim, ali vidiš nikako da napunimi parike sa njim.. odličan recept.. probaću...
ОдговориИзбришиŽelim tebi i tvojoj porodivi sve najbolje u novoj godini..
Srećnu Novu godinu, tvojoj familiji i tebi želim od srca !
ОдговориИзбриши