Посни жути пасуљ на води |
Састојци:
3оо g жутог пасуља
200 g црног лука
2 кашике брашна
2 чена белог лука
2 шаргарепе
1 зелен
3-4 кромпира
5dl куваног парадајза
со, бибер
Припрема:
Увече потопите пасуљ у воду да преноћи.
Сутрадан га оцедити, налити другом водом и ставити да проври.
Поново га оцедити и налити водом, додати сецкани црни лук, шаргарепу, зелен, кромпир исецкан на коцкице и кувати док се пасуљ и кромпир не скува.
Брашно размутити у мало воде (ја сам размутила са соком од куваног парадајза), додати ситно исецкан бели лук све то сједињити, па све то умешати у пасуљ који ври, додати кувани парадајз, посолити и побибрити по укусу.
Ако желите да пасуљ буде киселији, додајте слободно више куваног сока од парадајза него што је мера.
Оставити да кува још 15-мин.
Сутрадан га оцедити, налити другом водом и ставити да проври.
Поново га оцедити и налити водом, додати сецкани црни лук, шаргарепу, зелен, кромпир исецкан на коцкице и кувати док се пасуљ и кромпир не скува.
Брашно размутити у мало воде (ја сам размутила са соком од куваног парадајза), додати ситно исецкан бели лук све то сједињити, па све то умешати у пасуљ који ври, додати кувани парадајз, посолити и побибрити по укусу.
Ако желите да пасуљ буде киселији, додајте слободно више куваног сока од парадајза него што је мера.
Оставити да кува још 15-мин.
Напомена:
Ако вам је пасуљ киселији него што сте очекивали, додајте кашику шећера да неутралише киселину !
Нема коментара:
Постави коментар