Кромпир паприкаш - на води

Krompir paprikaš na vodi
Посни кромпир паприкаш на води

Састојци:


1/5 kg кромпира
1/5 kg црног лука
2 шаргарепе
1 веза першуна
1 паприка
2 кашике зачина
2 кашике брашна
алева паприка, со

Припрема:

Ољуштити кромпир и исећи га на коцке, исецкати црни лук, шаргарепу исецкану на колутове и ставити целу паприку и све то прелити водом да огрезне, кувати док се не скува кромпир.
У малој количини воде размутити брашно и алеву паприку и умешати у јело.
Додати со, зачин по жељи.
Скинути са ватре и додати везу ситно исецканог зелена.

Напомена:
У паприкаш можете ставити мало пимента који ће паприкашу дати изузетан укус !!!

Нема коментара:

Постави коментар