Састојци:
200 g празилука
4оо g шампињона
2-3 dl воде
3 чешња белог лука
3 кашике млевених ораха
6 кашика презле
1 мањи кромпир
сода бикарбона, со, вегета, бибер
зачини по укусу (оригано, пимент, туцана паприка)
Припрема:
Празилук исећи на колутове и на врућем тигању који је посут сољу, пропржити уз мешање.
Печурке ситно исећи и додати на издинстан празилук.
Додати бели лук, млевене орахе и уз непрекидно мешање доливати воду и лагано динстати.
Када је маса издинстана додати, кромпир изрендан на ситно ренде, прстохват соде бикарбоне, со, бибер, вегету и зачине по укусу.
Наставити лагано динстати и када маса постане комактна, додати половину презли.
Прохлађену масу сјединити у сецкалици и додати по потрби још презли да би се могле формирати пљескавице.
На папиру за печење, пљескавице пећи 15 минута у загрејаној рерни на 220 степени.
200 g празилука
4оо g шампињона
2-3 dl воде
3 чешња белог лука
3 кашике млевених ораха
6 кашика презле
1 мањи кромпир
сода бикарбона, со, вегета, бибер
зачини по укусу (оригано, пимент, туцана паприка)
Припрема:
Празилук исећи на колутове и на врућем тигању који је посут сољу, пропржити уз мешање.
Печурке ситно исећи и додати на издинстан празилук.
Додати бели лук, млевене орахе и уз непрекидно мешање доливати воду и лагано динстати.
Када је маса издинстана додати, кромпир изрендан на ситно ренде, прстохват соде бикарбоне, со, бибер, вегету и зачине по укусу.
Наставити лагано динстати и када маса постане комактна, додати половину презли.
Прохлађену масу сјединити у сецкалици и додати по потрби још презли да би се могле формирати пљескавице.
На папиру за печење, пљескавице пећи 15 минута у загрејаној рерни на 220 степени.
Печене |
Нема коментара:
Постави коментар