Пљескавице од шампињона - на води

Пљескавице од шампињона
Посне пљескавице од шампињон на води


Састојци:

200 g празилука
4оо g шампињона
2-3 dl воде
3 чешња белог лука
3 кашике млевених ораха
6 кашика презле
1 мањи кромпир
сода бикарбона, со, вегета, бибер
зачини по укусу (оригано, пимент, туцана паприка)


Припрема:

Празилук исећи на колутове и на врућем тигању који је посут сољу, пропржити уз мешање.


Динстање празилука


Печурке ситно исећи и додати на издинстан празилук.
Додати бели лук, млевене орахе и уз непрекидно мешање доливати воду и лагано динстати.


Додати шампињоне 


Када је маса издинстана додати, кромпир изрендан на ситно ренде, прстохват соде бикарбоне, со, бибер, вегету и зачине по укусу.
Наставити лагано динстати и када маса постане комактна, додати половину презли.
Прохлађену масу сјединити у сецкалици и додати по потрби још презли да би се могле формирати пљескавице.


Формирати и ставити на папир за печење (да се не залепе)


На папиру за печење, пљескавице пећи 15 минута у загрејаној рерни на 220 степени.

Печене


Нема коментара:

Постави коментар