Гњечени пасуљ

Мељанац
Мељанац

Састојци:

500 пасуља
400 g црног лука
4 чена белог лука
2 кашичице алеве паприке
1 дл уља
туцане паприке, со, бибер
Припрема:


Увече потопити пасуљ у воду да преноћи.
Сутрадан га оцедити, и налити другом водом и ставити да проври.
Оцедити га и поново налити водом коју ћемо посолити и кувати пасуљ док се не скува.



У тигању на 1 dl уља, продинстати 400 g ситно издинстаног црног лука.

                            
Када је издинстан црни лук, додати ситно исецкан бели лук и алеву паприку.
Док је тигањ још на ватри, полако ћемо додавати процеђен пасуљ уз истовремено гњечење виљушком.



Када сав пасуљ изгњечимо масу ћемо добро сједињити и пропржити.



Додати мало соли, бибера и туцане паприке по укусу.


Овде је послужен са сејтаном и туршијом

На суботњем ручку, пасуљ гњечанац је послужен са шницлама од сејтана.

Сејтан је направљен по рецепту Ротквице

Ротквице сејтан у домаћој радиности је сјајан.
Хвала !!!

Овај пасуљ се негде зове папула или мељанац.

3 коментара:

  1. Drago mi je da je uspeo sejtan .. malo odvojiš vremena ali bude domaći...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман17. март 2009. 01:56

    Ovaj gnjeceni pasulj odlicno izgleda, ja ga jako volim!

    ОдговориИзбриши