Мељанац |
Састојци:
500 пасуља
400 g црног лука
4 чена белог лука
2 кашичице алеве паприке
1 дл уља
туцане паприке, со, бибер
Припрема:
Увече потопити пасуљ у воду да преноћи.
Сутрадан га оцедити, и налити другом водом и ставити да проври.
Оцедити га и поново налити водом коју ћемо посолити и кувати пасуљ док се не скува.
Сутрадан га оцедити, и налити другом водом и ставити да проври.
Оцедити га и поново налити водом коју ћемо посолити и кувати пасуљ док се не скува.
У тигању на 1 dl уља, продинстати 400 g ситно издинстаног црног лука.
Када је издинстан црни лук, додати ситно исецкан бели лук и алеву паприку.
Док је тигањ још на ватри, полако ћемо додавати процеђен пасуљ уз истовремено гњечење виљушком.
Када сав пасуљ изгњечимо масу ћемо добро сједињити и пропржити.
Додати мало соли, бибера и туцане паприке по укусу.
На суботњем ручку, пасуљ гњечанац је послужен са шницлама од сејтана.
Сејтан је направљен по рецепту Ротквице
Ротквице сејтан у домаћој радиности је сјајан.
Хвала !!!
Овај пасуљ се негде зове папула или мељанац.
Drago mi je da je uspeo sejtan .. malo odvojiš vremena ali bude domaći...
ОдговориИзбришиDomaće je domaće, hvali ti !
ОдговориИзбришиOvaj gnjeceni pasulj odlicno izgleda, ja ga jako volim!
ОдговориИзбриши