Бели пасуљ -на води

Beli pasulj na vodi
Посно спремљен бели пасуљ у грнчарији на води 


Састојци:



500 g белог пасуља
2оо g црног лука
2 шаргарепе
1 сува паприка (може и љута)

2 кашике брашна
2 чена белог лука
1 ловоров лист
алева паприка, пимент, со

Припрема:


Пасуљ потопити увече у воду и оставити га да преноћи. Сутрадан га оцедити, налити другом водом и ставити да проври. 
Оцедити га поново и налити опет водом тек да огрезне, додати сецкан црни лук, бели лук, шаргарепу, суву паприку, ловоров лист, на врх ножа мало пимента и кувати док се пасуљ не раскува.


У мало воде размутити брашно, додати алеве паприке и све то умешати у пасуљ који ври, додати соли по укусу.

По жељи можете ставити у пасуљ димљене комадиће соје, која даје пасуљу изузетан укус.



Напомена:
Ако неко кува пасуљ у грнчарији, најбоље је да прво сачека да вода прокључа, па тек онда пустити пасуљ у кључалу воду, да се пасуљ не би лепио за дно !!!

Нема коментара:

Постави коментар