Лигње у фолији на води |
Састојци:
500 г очишћених лигњи
25 г шаргарепе
25 празилука
две мање главице црног лука
3 чена белог лука
пола везе першуновог листа
4 маслине зелене
со, бибер
једна поморанџа
Припрема:
Састојци |
Лук и шаргарепу очеисти.
Празилук и црни лук исечи на колутове.
Шаргарепу, бели лук, першунов лист и маслинке ситно исећи а поврће посолити и побиберити, као и лигње.
Поврћем напунити лигње.
Фолија за печење |
Алуминијску фолију припремити у облику кесе (као на слици) и у кесу сложити напуњене лигње.
Од пола поморанџе, исцедити сок на лигње, док остатак поморанџе исећи на колутове и сложити преко лигњи. Затворити фолију.
Фолију савити у облику писма тако да сви сокови остану у фолији !
Печене лигње |
У загрејаној рерни на 220 степени пећи пакет са лињама 45 минута.
Нема коментара:
Постави коментар