Дагње у парадајз сосу |
Састојци:
400 г дагњи
50 г црвеног лука
75 г празилука
1 дл сока од парадајза
2 замрзнута прадајза средње величине
два чена белог лука
першунов лист
1 дл белог вина
маслиново уље
со, бибер
воде по потреби
Припрема:
На загејаном маслинов уљу, продинстаи ситно насецкан црвени лук и презилук.
Додати дагње, бели лук и све то динстати на лаганој ватри.
Додати сок од парадјза, ољуштен и на коцке насечен парадајз.
Кад течност укува на пола, додати бело вино.
Све динстати око 15 минута и на крају зачинити бибером, ситно исецканим перуновим листом и сољу.
На загејаном маслинов уљу, продинстаи ситно насецкан црвени лук и презилук.
Додати дагње, бели лук и све то динстати на лаганој ватри.
Додати сок од парадјза, ољуштен и на коцке насечен парадајз.
Кад течност укува на пола, додати бело вино.
Све динстати око 15 минута и на крају зачинити бибером, ситно исецканим перуновим листом и сољу.
Нема коментара:
Постави коментар