Смуђ орли посни |
Састојци:
смуђ тежак око 800 г
3 кашике брашна
1 дл хладне воде
пола кашичице куркуме и прашка за пециво
со, бибер
мало лимуновог сока
маслиново уље
Припрема:
Смуђа исфилетирати.
Филете, исећи на комаде величине око четири сантиметра. Добро их посушити, посолити, побиберити и додати лимунов сок, пола сата пре печења.
У Брашно додати куркуму, прашак за пециво и све изједначити.
Уз мешање смесе додавати воду.
Припремљене комаде смуђа умакати у смесу и пећи на загрејаном маслиновом уљу док не порумени са обе стране.
Смуђа исфилетирати.
Филете, исећи на комаде величине око четири сантиметра. Добро их посушити, посолити, побиберити и додати лимунов сок, пола сата пре печења.
У Брашно додати куркуму, прашак за пециво и све изједначити.
Уз мешање смесе додавати воду.
Припремљене комаде смуђа умакати у смесу и пећи на загрејаном маслиновом уљу док не порумени са обе стране.
Нема коментара:
Постави коментар