Димљена скуша


Димљена скуша
Димљена скуша



Састојци:

Скуша
со

Припрема:

Раније смо показили како се дими  шаран, а сада ћемо то исто урадити са скушом.
Скуша је међу јефтинијим морским рибама коју можете наћи у скоро свакој продавници, самопослузи или маркету.
Скушу очистити (ако није већ очишћена) и добро насолити споља и изнутра.
Ставити у један плех и оставити у фрижидеру два дана да одстоји, наравно окрените је са времена на време.
Довољно је два дана да буде у соли јер је скуша сама по себи слана и није као шаран (речна риба) који би требало да стоји макар три дана.
Скушу димити на два дима  од по 5-6 сати првог дана, другог дана је стајала у пушници и трећег дана опет димљена 6 сати.
Четвртог дана је стајала опет у пушници.
За димљење су кориштена букова дрва.

Ако сте сушили више скуша као и ми, вишак ставите у дуплу најлонску кесу, добро је вежите и правац замрзивач.

Утисак свих који су пробали овако димљену скушу из замрзивача, истог су утиска, а то је, да је она бољег укуса, него одмах после сушења.


Нема коментара:

Постави коментар