Поховане буковаче

Поховане буковаче
Поховане буковаче

Састојци:

300 г буковача средње величине
маслиново уље
200 г брашна тип 500
биљни зачин, бибер
прашк за пециво
пола кашичице куркуме
млаке воде према потреби


Припрема:

Буковаче опрати и посушити благо кухињским убрусом. 
У брашно додати биљни зачин, бибер, куркуму, прашак за пециво и постепено додавати воду уз непрекидно мешање тако да буде гушће него смеса за палачинке. 
Загрејати уље. 
Буковаче умакати са обе стране у смесу за поховање и пећи буковаче на загрејаном уљу док не добију златно жуту боју. Када их вадите, одложите их прво на кухињски папирнати убрус да би се вишак уља оцеди.

1 коментар: