Пуњене лигње - на води

Пуњене лигње

Састојци:

200 г обареног пиринча
12 ком. лигњи средње величине или 300 г 
50 г црног лука
2 чена белог лука
50 г ораха
2 дл куваног парадјза
со, бибер
першунов лист и мирођија
0,5 дл белог вина
воде по потреби


Припрема:

Ситно исецкан црни лук пропржизи на загрејаном тигању и додати воду да огрезне. 
Посолити, додати ситно исекан бели лук и пиринач који је предходно благо обарен у сланој води. 
Орахе згњечити на ситније комаде и додати пиринчу. Попаприти пиринач и зачинити га ситно насецканим першуновим листом и мирођијом. 
Тако смо добили смесу за пуњење лигњи. 
Смесом пунити лигње и затворити их чачкалицом. 
У тигању додати сок од парадајза и пустути га да прокува. Затим, додати лигње и бело вино. 
Све то кувати на благој ватри 20-ак минута. 
Ако се парадајз сок укува додајте по потреби воде.


Нема коментара:

Постави коментар