Рижото са туњевином

Рижото са туњевином
Рижото са туњевином

Састојци:

185 г туњевине у комадима из конзерве 
50 г црног лука
1 шаргарепа
1/2 паприке бабуре
1 грашка
чен белог лука
75 г пиринча - дуго зрно
бибер, вегета, со, кари
маслиново уље
босиљак, першунов лист



Припрема:

Исечени црни лук, пропржити на загрејаном маслиновом уљу. Додати ситно исецкану шаргарепу и паприку. 
На благој ватри, поврће динстати десетак минута. 
Додати грашак и туњевину оцеђену од уља.  
Пиринач скуван у сланој води, оцедити и додати у поврће и туњевину. 
Све добро промешати и продинстати 10-ак минута. 
Посолити и попаприти по укусу, додати биљни зачин. 
Додати босиљак, бели лук и кари. 

4 коментара:

  1. Pošto mi je ovo prvi komentar na tvome blogu ljepo te pozdravljam.Blog ti je super.Recepti odlični i baš kako meni odgovara.Veselim se našem družeju.Pozz.p.s.jedino te molim ako možeš maknuti sa komentara "provjeruj riječima"(ona ništa ne znači za tebe,ali nama je teško)jer stvarno treba nam dosta dugo dok pogodimo riječi koje se traže,ne zamjeri,pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan blog! I vrlo koristan za prestojeći post. Uvek je pitanje šta spremiti kad se posti, a da bude prihvatljivo za sve ukućane, naročito za decu. Sigurna sam da bi im se ovaj rižoto dopao. Od sada znam gde ću tražiti recepte. Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  3. Рецепт је диван и поносно стоји на међи између православног поста и медитеранске хране . Верзија је доста сува у односу на верзију са кувањем истог као у рецепту и додавањем парадајз сока у другом делу кувања . Од свих зачина босиљак је најбитнији јер он мири укусе . Има 10 година како уживам у овом рецепту . Поздрав

    ОдговориИзбриши