Уштипци од карфиола |
Састојци:
400 г бареног карфиола
1/2 главице црног лука
1 чен белог лука
120 г интегралног пшеничног брашна
0,5 дл млаке воде
1 супена кашика ситно сецканог першуновог листа
1 кашићица прашка за пециво
маслиново уље
биљни зачин, пимент
со, бибер
Припрема:
У сланој води кувати карфиол 5 минута од момента кључања воде.
Карфиол добро оцедити и здробити.
Додати со, бибер, ситно сецкани црни и бели лук, као и першунов лист.
Додати биљни зачин и пимент по укусу.
Све добро сјединити и додати воду.
Промешајте и затим уз непрекидно мешање додајте постепено брашно и на крају кашичицу прашка за пециво.
Кад сте направили смесу код које можете обликовати ушипке, кашиком их вадите и пеците на предходно загрејаном маслиновом уљу.
У сланој води кувати карфиол 5 минута од момента кључања воде.
Карфиол добро оцедити и здробити.
Додати со, бибер, ситно сецкани црни и бели лук, као и першунов лист.
Додати биљни зачин и пимент по укусу.
Све добро сјединити и додати воду.
Промешајте и затим уз непрекидно мешање додајте постепено брашно и на крају кашичицу прашка за пециво.
Кад сте направили смесу код које можете обликовати ушипке, кашиком их вадите и пеците на предходно загрејаном маслиновом уљу.
Нема коментара:
Постави коментар