Пуњени парадајз |
100 г црног лука
2 чена белог лука
100 г патлиџана
50 г пиринча - дуго зрно
6 зрелих парадјза средње величине или 700 г
со, бибер
прстохват шећера
першунов лист и босиљак
вода
Припрема:
Парадајзу одсећи "капице" и кашиком издубити средину парадајза.
У 3 дл воде ставити пиринач да се кува око 10 минута.
Црни лук, ситно исецкати и пропжити га на загрејаном тигању на који сте додали кашичицу соли. Додати мало воде и динстати га још минут- два.
Затим, додати, патлиџан који сте предходно исекли на коцкице, послили и оцедили ( патлиџан треба да одстоји усољен десетак минута).
Динстати све минут - два и додати средину парадајза, прстохват шећера, ситно насецкан босиљак и першунов лист. Затим у смесу за пуњење парадајза додати пиринач и зачинити по укусу бибером и сољу.
Сваки парадајз напуните смесом и поклопите капицом коју сте на почетку исекли (као на слици доле).
Сложити напуњене парадајзе у ватросталну чинију у којој ћете их запећи 6-7 минута на 250 степени у загрејаној рерни.
Напомена:
Парадјз немојте пећи више од 10 менута јер ће те га исушити и неће бити тако сочан и укусан.
Сјајно, сочно и врло укусно јело на води које се заиста врло лако и брзо спрема !
Парадајзу одсећи "капице" и кашиком издубити средину парадајза.
У 3 дл воде ставити пиринач да се кува око 10 минута.
Црни лук, ситно исецкати и пропжити га на загрејаном тигању на који сте додали кашичицу соли. Додати мало воде и динстати га још минут- два.
Затим, додати, патлиџан који сте предходно исекли на коцкице, послили и оцедили ( патлиџан треба да одстоји усољен десетак минута).
Динстати све минут - два и додати средину парадајза, прстохват шећера, ситно насецкан босиљак и першунов лист. Затим у смесу за пуњење парадајза додати пиринач и зачинити по укусу бибером и сољу.
Сваки парадајз напуните смесом и поклопите капицом коју сте на почетку исекли (као на слици доле).
Пре печења |
Сложити напуњене парадајзе у ватросталну чинију у којој ћете их запећи 6-7 минута на 250 степени у загрејаној рерни.
Напомена:
Парадјз немојте пећи више од 10 менута јер ће те га исушити и неће бити тако сочан и укусан.
Сјајно, сочно и врло укусно јело на води које се заиста врло лако и брзо спрема !
Нема коментара:
Постави коментар