Пуњени парадајз - на води

Пуњени парадајз - на вди
Пуњени парадајз
Састојци:

100 г црног лука
2 чена белог лука
100 г патлиџана
50 г пиринча - дуго зрно
6 зрелих парадјза средње величине или 700 г
со, бибер
прстохват шећера
першунов лист и босиљак
вода





Припрема:

Парадајзу одсећи "капице" и кашиком издубити средину парадајза. 
У 3 дл воде ставити пиринач да се кува око 10 минута.
Црни лук, ситно исецкати и пропжити га на загрејаном тигању на који сте додали кашичицу соли. Додати мало воде и динстати га још минут- два. 
Затим, додати, патлиџан који сте предходно исекли на коцкице, послили  и оцедили ( патлиџан треба да одстоји усољен десетак минута). 
Динстати све минут - два и додати средину парадајза, прстохват шећера, ситно насецкан босиљак и першунов лист. Затим у смесу за пуњење парадајза додати пиринач и зачинити по укусу бибером и сољу. 
Сваки парадајз напуните смесом и поклопите капицом коју сте на почетку исекли  (као на слици доле).

Пуњени парадајз - на води
Пре печења


Сложити напуњене парадајзе у ватросталну чинију  у којој ћете их запећи 6-7 минута на 250 степени у загрејаној рерни.

Напомена:
Парадјз немојте пећи више од 10 менута јер ће те га исушити и неће бити тако сочан и укусан.

Сјајно, сочно и врло укусно јело на води које се заиста врло лако и брзо спрема !

Нема коментара:

Постави коментар