Мусака од тиквица

Мусака од тиквица
Мусака од тиквица

Састојци:


600 г очишћеног црвеног кромпира
700 г очишћених тиквица
1 средња главица црног лука
1 већи зрео парадајз
2 супене кашике белог брашна
першуновог листа и оригано
со, бибер
кашичица куркуме
уље
вода

Припрема:


Насећи 500 г кромпира на колуитће и 100 г нарендати на крупнију ренду. 
Кромпир посолити. Тиквице насећи на колутиће и мало посолити. 
На мало уља пропржити ситно исецкан црни лук да мало омекша. 
Додати затим насечене тиквице и све то уз мешање пропржити десетак минута. 
Од кашичиће куркуме и уља у коју сте додатли три кашике брашна, направите додавањем воде смесу која је густине као палачинке.
У чинији у којој ћете слагати мусаку ствите прво две кашике уља, затим ред кромпира исеченог на колуитће, па пола смесе пропжених тиквица и лука. 
Затим, додајте пола смесе од куркуме. 
Поновите ред кромпира и тиквица и у смесу за преливање ставити нарендан кромпир и ставите га преко тиквица. Парадајз ољуштите и исечен на колутиће сложите преко мусаке. 


Пре печења



Додајте уља по жељи и испеците мусаку у загрејаној рерни на 220 степени око 45 минута.

Нема коментара:

Постави коментар