Мусака од тиквица |
Састојци:
600 г очишћеног црвеног кромпира
700 г очишћених тиквица
1 средња главица црног лука
1 већи зрео парадајз
2 супене кашике белог брашна
першуновог листа и оригано
со, бибер
кашичица куркуме
уље
вода
Припрема:
Насећи 500 г кромпира на колуитће и 100 г нарендати на крупнију ренду.
Кромпир посолити. Тиквице насећи на колутиће и мало посолити.
На мало уља пропржити ситно исецкан црни лук да мало омекша.
Додати затим насечене тиквице и све то уз мешање пропржити десетак минута.
Од кашичиће куркуме и уља у коју сте додатли три кашике брашна, направите додавањем воде смесу која је густине као палачинке.
У чинији у којој ћете слагати мусаку ствите прво две кашике уља, затим ред кромпира исеченог на колуитће, па пола смесе пропжених тиквица и лука.
Затим, додајте пола смесе од куркуме.
Поновите ред кромпира и тиквица и у смесу за преливање ставити нарендан кромпир и ставите га преко тиквица. Парадајз ољуштите и исечен на колутиће сложите преко мусаке.
Додајте уља по жељи и испеците мусаку у загрејаној рерни на 220 степени око 45 минута.
Насећи 500 г кромпира на колуитће и 100 г нарендати на крупнију ренду.
Кромпир посолити. Тиквице насећи на колутиће и мало посолити.
На мало уља пропржити ситно исецкан црни лук да мало омекша.
Додати затим насечене тиквице и све то уз мешање пропржити десетак минута.
Од кашичиће куркуме и уља у коју сте додатли три кашике брашна, направите додавањем воде смесу која је густине као палачинке.
У чинији у којој ћете слагати мусаку ствите прво две кашике уља, затим ред кромпира исеченог на колуитће, па пола смесе пропжених тиквица и лука.
Затим, додајте пола смесе од куркуме.
Поновите ред кромпира и тиквица и у смесу за преливање ставити нарендан кромпир и ставите га преко тиквица. Парадајз ољуштите и исечен на колутиће сложите преко мусаке.
Пре печења |
Додајте уља по жељи и испеците мусаку у загрејаној рерни на 220 степени око 45 минута.
sad pravim ovu musaku, zvuci mi sjajno, umesto kurkume stavila sam mesavinu zacina (kari, kurkuma i +...zacina jos *kupljen gotov zacin)ne sumnjam da ce biti ukusno , evo jedva cekam da se ohladi..a kari inace obozavam stavljam ga u pasulj bilo prebranac ili za srkanje, pa prijatno :)
ОдговориИзбриши