Посне крофне |
Састојци:
300 г брашна тип 500
300 мл млаке воде
1/3 свежег квасца од 50 г
прстохват шећера
пола кашичице куркуме
2 дл уља
хладне воде
Припрема:
У 300 мл млаке воде ставити прстохват шећера и уситњен свежи квасац.
Сачекати да квасац "проради" и затим постепеноно додавати брашно у које можете додати куркуму.
Када је тесто добро умешено, радну површину посути брашном и тесто развити у облику коцке на дебљину прста. Тесто попрскати хладном водом и пресавити га на пола од себе, па одозго, са десне и леве стране.
Оставити тесто да надође те га развући и поново пресложити. поступак преслагања теста поновити укупно три пута.
Тесто, пошто је после преслагања нарасло, зарвући на дебљину палца.
Крофне вадити чашом и слагати на платно.
Уље угрејати и пошто су крофне одстојале 15 минута пећи их у загрејаном уљу.
У 300 мл млаке воде ставити прстохват шећера и уситњен свежи квасац.
Сачекати да квасац "проради" и затим постепеноно додавати брашно у које можете додати куркуму.
Када је тесто добро умешено, радну површину посути брашном и тесто развити у облику коцке на дебљину прста. Тесто попрскати хладном водом и пресавити га на пола од себе, па одозго, са десне и леве стране.
Оставити тесто да надође те га развући и поново пресложити. поступак преслагања теста поновити укупно три пута.
Тесто, пошто је после преслагања нарасло, зарвући на дебљину палца.
Крофне вадити чашом и слагати на платно.
Уље угрејати и пошто су крофне одстојале 15 минута пећи их у загрејаном уљу.
Super su krofne, slično pravim testo za uštipke...
ОдговориИзбриши