Крофне

Посне крофне
Посне крофне

Састојци:

300 г брашна тип 500
300 мл млаке воде
1/3 свежег квасца од 50 г
прстохват шећера
пола кашичице куркуме
2 дл уља
хладне воде

Припрема:

У 300 мл млаке воде ставити прстохват шећера и уситњен свежи квасац. 
Сачекати да квасац "проради" и затим постепеноно додавати брашно у које можете додати куркуму. 
Када је тесто добро умешено, радну површину посути брашном и тесто развити у облику коцке на дебљину прста. Тесто попрскати хладном водом и пресавити га на пола од себе, па одозго, са десне и леве стране. 

Тесто за крофне

Оставити тесто да надође те га развући и поново пресложити. поступак преслагања теста поновити укупно три пута. 
Тесто, пошто је после преслагања нарасло, зарвући на дебљину палца.
Крофне вадити чашом и слагати на платно. 
Уље угрејати и пошто су крофне одстојале 15 минута пећи их у загрејаном уљу. 


1 коментар: