Тиквице пуњене бундевиним семенкама - на води

Тиквице пуњенњ бундевиним семенкама и кикирикијем
Тиквице пуњене бундевиним семенкама

Састојци:


3 тиквице
30 г буневиних семенки
25 г кикирикија
1 већи кромпир
1 већа главица црног лука 
2 чена белог лука
со, бибер, першунов лист

Припрема:


На мало воде издинстајте црни лук који сте посолили и побиберили.
Додајте два чена белог лука и динстајте док се лук не издинста.
Када је лук већ издинстан, додајте бундевине семке,кикирики и динстајте неких 5 минута.
Затим, додајте  у све то један изгњечен кувани кромпир, и све то сједињите неких још 2-3 минута.
Издубљене тиквице пуните овом смесом, поређајте у неку чинију коју сте претходно обложили папиром за печење.
Све ово пецити у претходно загрејаној рерни на 220 степени неких 30 минута.

Предлог:
Ако желите да вам ово јело буде сочније, онда ове тиквице можете прелити парадајз соком и исто тако запећи у рерну.



2 коментара:

  1. Sajt tj. recepti su vam bas bas dobri. Sve pohvale.

    Pitanje vezano za ovaj recept: je l' se kikiriki melje ili se stavlja ceo, tj. polovine, posto se obicno prepolovi kad spadne ljuskica?

    ОдговориИзбриши
  2. Болје је млевени кикирики ! Хвала на коментару.

    ОдговориИзбриши