Тиквице пуњене бундевиним семенкама - на води

Тиквице пуњенњ бундевиним семенкама и кикирикијем
Тиквице пуњене бундевиним семенкама

Састојци:


3 тиквице
30 г буневиних семенки
25 г кикирикија
1 већи кромпир
1 већа главица црног лука 
2 чена белог лука
со, бибер, першунов лист

Припрема:


На мало воде издинстајте црни лук који сте посолили и побиберили.
Додајте два чена белог лука и динстајте док се лук не издинста.
Када је лук већ издинстан, додајте бундевине семке,кикирики и динстајте неких 5 минута.
Затим, додајте  у све то један изгњечен кувани кромпир, и све то сједињите неких још 2-3 минута.
Издубљене тиквице пуните овом смесом, поређајте у неку чинију коју сте претходно обложили папиром за печење.
Све ово пецити у претходно загрејаној рерни на 220 степени неких 30 минута.

Предлог:
Ако желите да вам ово јело буде сочније, онда ове тиквице можете прелити парадајз соком и исто тако запећи у рерну.



3 коментара:

  1. Рецепти су Вам ооодлични, свака част.

    За ове пуњене тиквице јел кикирики треба да буде млевен или онако...у комаду?

    Хвала унапред на одговору.

    ОдговориИзбриши
  2. Sajt tj. recepti su vam bas bas dobri. Sve pohvale.

    Pitanje vezano za ovaj recept: je l' se kikiriki melje ili se stavlja ceo, tj. polovine, posto se obicno prepolovi kad spadne ljuskica?

    ОдговориИзбриши
  3. Болје је млевени кикирики ! Хвала на коментару.

    ОдговориИзбриши