Слатко срце |
Састојци:
275 г интегралног пшеничног брашна
200 г наренданих јабука
шоља од 250 мл овсених пахуљица
75 г маргарина
1 кашицица соде бикарбоне
1 кашицица цимета
1 ванилин шећер
1 кашика јечменог слада
7 кашика фруктозе
1 дл воде
Припрема:
Воду загрејати на благој ватри.
Додати у тако загрејану воду маргарин и јечмени слад.
Када се маса изједначила додати зобене пахуљице и добро измешати смесу.
У нарендане јабуке ставити соду бикарбону и оставити да мало одстоје.
Када је смеса прохлађена додати нарендане јабуке, фруктозу, ванилин шећер и цимет.
Смесу добро израдити варјачом.
Затим постепено додавати интегрално брашно. Кад је маса за кексе добро израђена да може да се на брашњавој радној површини развуче оклагијом, вадити кексе модлом.
Слагати кексе на папир за печење и пећи их 20 минута на 200 степени.
Воду загрејати на благој ватри.
Додати у тако загрејану воду маргарин и јечмени слад.
Када се маса изједначила додати зобене пахуљице и добро измешати смесу.
У нарендане јабуке ставити соду бикарбону и оставити да мало одстоје.
Када је смеса прохлађена додати нарендане јабуке, фруктозу, ванилин шећер и цимет.
Смесу добро израдити варјачом.
Затим постепено додавати интегрално брашно. Кад је маса за кексе добро израђена да може да се на брашњавој радној површини развуче оклагијом, вадити кексе модлом.
Слагати кексе на папир за печење и пећи их 20 минута на 200 степени.
Нема коментара:
Постави коментар