Крем чорба од шампињона са ароматичним хлебом

Крем чорба од шампињона са кортонима
Крем чорба од шампињона са кротонима


Састојци:


100 г свежих шампињона
1 шаргарепа
1 зелен
20 г белог дела празилука
1 кашика брашна
1 литар воде
уље
першунов лист
со, биљни зачин, бибер
коцкице ароматичног хлеба

Припрема:


На мало уља пропржити ситно исецкан празилук. 
Посолити га. 
Додати на колутове насечену шаргарепу и зелен. 
Затим печурке исећи на листове и додати продинстаном поврћу. 
Налити са пола чаше воде и све на лаганој ватри кувати. 
Када је поврће скувано и вода укувала, додати брашно и благо га пропжити. 
Додати пола чаше воде, мешати да се не направе грудвице и скунути поврће са ватре. 
Када се динстано поврће охладило, штапним миксером добро га измиксирати. 
Додати литар воде и уз мешање, зачините сољу, бибером и биљним зачином по укусу. 
Када чорба прокува, кувати још 10 минута. 
На крају додати ситно сецкна першунов лист. 
Крем чорба од печурака је укуснија ако при послуживању у њу додате коцкице ароматичног хлеба.

Нема коментара:

Постави коментар