Крем чорба од шампињона са кротонима |
Састојци:
100 г свежих шампињона
1 шаргарепа
1 зелен
20 г белог дела празилука
1 кашика брашна
1 литар воде
уље
першунов лист
со, биљни зачин, бибер
коцкице ароматичног хлеба
Припрема:
На мало уља пропржити ситно исецкан празилук.
Посолити га.
Додати на колутове насечену шаргарепу и зелен.
Затим печурке исећи на листове и додати продинстаном поврћу.
Налити са пола чаше воде и све на лаганој ватри кувати.
Када је поврће скувано и вода укувала, додати брашно и благо га пропжити.
Додати пола чаше воде, мешати да се не направе грудвице и скунути поврће са ватре.
Када се динстано поврће охладило, штапним миксером добро га измиксирати.
Додати литар воде и уз мешање, зачините сољу, бибером и биљним зачином по укусу.
Када чорба прокува, кувати још 10 минута.
На крају додати ситно сецкна першунов лист.
Крем чорба од печурака је укуснија ако при послуживању у њу додате коцкице ароматичног хлеба.
На мало уља пропржити ситно исецкан празилук.
Посолити га.
Додати на колутове насечену шаргарепу и зелен.
Затим печурке исећи на листове и додати продинстаном поврћу.
Налити са пола чаше воде и све на лаганој ватри кувати.
Када је поврће скувано и вода укувала, додати брашно и благо га пропжити.
Додати пола чаше воде, мешати да се не направе грудвице и скунути поврће са ватре.
Када се динстано поврће охладило, штапним миксером добро га измиксирати.
Додати литар воде и уз мешање, зачините сољу, бибером и биљним зачином по укусу.
Када чорба прокува, кувати још 10 минута.
На крају додати ситно сецкна першунов лист.
Крем чорба од печурака је укуснија ако при послуживању у њу додате коцкице ароматичног хлеба.
Нема коментара:
Постави коментар