Ароматични хлеб

Кортони
Кротони


Састојци:


хлеб сечен на коцкице
уље 
со 
бибер 
алева паприка 
оригано


Припрема:


Хлеб одстранити од коре. На коцкице исећи хлеб. 
Ставити у  тепсију и загрејати хлеб у рерни десетак минута на 200 степени. 
Кад је хлеб загрејан сваки кашиком посути уљем у који сте додали со, бибер,оригано и алевеу паприку. Тако зачињен хлеб запећи још 5 до 10 минута у већ угрејаној рерни.  
Хлеб можете служити као грицкалице или прилог неким јелима (ми смо спремали чорбу од ароматичног хлеба).
Свакако, зачине којима можете зачинити хлеб сами можете бирати.


Иначе овај хлеб можете направити да буде љуткаст са љутом паприком и верујте на реч да је заиста сјајан (ко воли љуто).


Ако имате свежи хлеб онда га можете сећи на тракице и биће визуелно лепше, а ми смо правили од остатка хлеба што не умањује укус овог предивног хлеба.


Од ароматичног хлеба смо правили крем чорбу коју ћемо објавити у следећем посту !

Нема коментара:

Постави коментар