Песак торта

Песак торта
Песак торта


Састојци:


1,5 л воде
500 г кристал шећера
6 пудинга са укусом ваниле
6 кашика воде
2 маргарина
3 кашике прах шећера
300 г посне плазме
300 г кокосовог брашна ситно млевеног
300 г млевених ораха
200 г посног шлага
хладне киселе воде од 2 до 4 дл

Припрема:


У литар и по воде додати кристал шећер. 
На благој ватри растопити шећер. 
Ватру појачати да би вода и шећер проврили. 
За то време шест кесица пудинга размутити са водом да нема грудвица. 
Када вода почне да благо ври, постепено додавати пудинг уз непрекидно мешање. 
Када је пудинг скуван оставити га да се добро охлади. Маргарин, који је собне температуре, умутити добро миксером са прах шећером. 
Уз непрекидно мешање у марграгин додавати охлађени пудинг, све док га има. 
Када је основа за тору добро умућена, масу поделити на три једнака дела. 
У први део, додати млевену посну плазму, у други део кокос и у трећи део млевене орахе.
На тацни на којој ћете облоковати торту, танко намазати мргарином. 
Прво ставити слој са кексом, па са кокосом и на крају са орасима. 
Посни шлаг умутити са хладном киселом водом (количина воде зависи од препоруке произвођача). 
Шлагом премазати торту. 
Чувати у фрижидеру.

Нема коментара:

Постави коментар