Кифлице са пекмезом |
Састојци:
500 г брашна
1/2 свежег квасца
пекмез
1/2 ванил шећера
1 кашика соли
прстохват прешка за пециво
сусам
мед
вода по потреби
Припрема:
У 4 дл млаке воде издробите квасац и оставити га мало да почне да ради.
У чинији ставити брашно, со, прашак за пециво и налити растопљеним квасцем.
Замесити тесто да буде меко и требало би да се не лепи за руке.
Оставити тесто 1 сат да надође.
Тесто сећи на мале јуфкице у облику лопте.
Развући их оклагијом и филовати пекмезом.
На плех за печење ставити папир за печење и ређајте кифлице.
Прамажите их мешавином меда и воде и поспите сусамом.
Кифлице пећи у предходно загрејаној рерни неких 20-ак минута.
Када буду печене ставите их у чинију, прекријте их крпом неких 10-ак минута.
У 4 дл млаке воде издробите квасац и оставити га мало да почне да ради.
У чинији ставити брашно, со, прашак за пециво и налити растопљеним квасцем.
Замесити тесто да буде меко и требало би да се не лепи за руке.
Оставити тесто 1 сат да надође.
Тесто сећи на мале јуфкице у облику лопте.
Развући их оклагијом и филовати пекмезом.
На плех за печење ставити папир за печење и ређајте кифлице.
Прамажите их мешавином меда и воде и поспите сусамом.
Кифлице пећи у предходно загрејаној рерни неких 20-ак минута.
Када буду печене ставите их у чинију, прекријте их крпом неких 10-ак минута.
Нема коментара:
Постави коментар