Посни пиринач са спанаћем |
Састојци:
200 г спанаћа
150 г пиринча
већа главица црног лука
две шаргарепе
чен белог лука
кашика слатке црвене паприке
уље, со, вегета, бибер, кари
воде по потреби
Припрема:
На уљу пропржити ситно исечен црни лук и на коцкице исешену шаргарепу.
Затим додати опран и исцеђен спанаћ и динстати док листове не омекшају.
У другом суду у сланој води обарити пиринач.
На издинстан спанаћ додати приинач и ситно исецкан бели лук, а масу сјединити, зачинити сољу, бибером, каријем и алевом паприком.
Суд у ком ћемо запећи пиринач науљити, додати пиринач и воде да огрезне.
Запећи у рерни на 200 степени 20 минута.
Затим додати опран и исцеђен спанаћ и динстати док листове не омекшају.
У другом суду у сланој води обарити пиринач.
На издинстан спанаћ додати приинач и ситно исецкан бели лук, а масу сјединити, зачинити сољу, бибером, каријем и алевом паприком.
Суд у ком ћемо запећи пиринач науљити, додати пиринач и воде да огрезне.
Запећи у рерни на 200 степени 20 минута.
Нема коментара:
Постави коментар