конзерва туњевине од 180 г
50 г пиринча
пола мање главице црног лука
чен белог лука
со, бибер
пола кашичице карија
кечап
паковање лиснатог теста од 500 г
мало уља
50 г пиринча
пола мање главице црног лука
чен белог лука
со, бибер
пола кашичице карија
кечап
паковање лиснатог теста од 500 г
мало уља
Припрема:
Лук ситно исећи и продинстати на мало уља.
Додати ситно исечен чешањ белог лука, пиринач и мало пропржити. Долити 3 дл воде и пиринач скувати. При крају кувања додати кари и вегету.
Кувани пиринач прохладити и додати у чинију у којој се налази туњевина, коју сте добро оцедили од уља.
Фил измешати и побиберити.
Лиснато тесто отопити и на побрашњављеној радној површини развући оклагијом у коцку. Од једног линсатог теста треба исећи девет коцки величине 5х5 сантиметар.
Ставити по кашику фила на сваку коцку, мало кечапа и затворити у облику трокута и добро притиснути виљушком.
Поновити поступак са другом коцком лиснатог теста. Паштетице сложити у плах и пећи на 220 степени око двадесет минута у предходно загрејаној рерни.
Додати ситно исечен чешањ белог лука, пиринач и мало пропржити. Долити 3 дл воде и пиринач скувати. При крају кувања додати кари и вегету.
Кувани пиринач прохладити и додати у чинију у којој се налази туњевина, коју сте добро оцедили од уља.
Фил измешати и побиберити.
Лиснато тесто отопити и на побрашњављеној радној површини развући оклагијом у коцку. Од једног линсатог теста треба исећи девет коцки величине 5х5 сантиметар.
Ставити по кашику фила на сваку коцку, мало кечапа и затворити у облику трокута и добро притиснути виљушком.
Поновити поступак са другом коцком лиснатог теста. Паштетице сложити у плах и пећи на 220 степени око двадесет минута у предходно загрејаној рерни.
Poseban ukus, super ...
ОдговориИзбришиЗар се лиснато тесто не прави са путером?
ОдговориИзбришиИмате посно лиснато тесто које се иначе прави са маргарином !
ОдговориИзбриши