Паштетице са туњевином

Паштетице са туњевином
Посне паштете са туњевином


Састојци:

конзерва туњевине од 180 г
50 г пиринча
пола мање главице црног лука
чен белог лука
со, бибер
пола кашичице карија
кечап
паковање лиснатог теста од 500 г
мало уља


Припрема:

Лук ситно исећи и продинстати на мало уља. 
Додати ситно исечен чешањ белог лука, пиринач и мало пропржити. Долити 3 дл воде и пиринач скувати. При крају кувања додати кари и вегету. 
Кувани пиринач прохладити и додати у чинију у којој се налази туњевина, коју сте добро оцедили од уља. 
Фил измешати и побиберити. 
Лиснато тесто отопити и на побрашњављеној радној површини развући оклагијом у коцку. Од  једног линсатог теста треба исећи девет коцки величине 5х5 сантиметар. 
Ставити по кашику фила на сваку коцку,  мало кечапа и затворити у облику трокута и добро притиснути виљушком. 




Поновити поступак са другом коцком лиснатог теста. Паштетице сложити у плах и пећи на 220 степени око двадесет минута у предходно загрејаној рерни.

3 коментара:

  1. Зар се лиснато тесто не прави са путером?

    ОдговориИзбриши
  2. Имате посно лиснато тесто које се иначе прави са маргарином !

    ОдговориИзбриши