Посни рижото од шампињона спремљен на води без уља |
Састојци:
300 г шампињона
50 г празилука
пола главице црног лука
једна шаргарепа
две кашике грашка
две кашике кукуруза шећерца
100 г пиринча
со, бибер, вегета, кари
мало сока од лимуна
Припрема:
У мало млаке воде, продинстати , ситно исецкан празилук и црни лук, који ћемо обавезно посолити.
У мало млаке воде, продинстати , ситно исецкан празилук и црни лук, који ћемо обавезно посолити.
Затим на коцкице, исечену шаргарепу, додати и динстати још десетак минута. Шампињоне опрати и исећи на коцке, средње величине.
Додати их у динстано поврће и нацедити четвртину лимуна на њих.
Све то динстати док шампињони не омекшају, а затим додати кукуруз шећерац и грашак.
Пиринач опрати у млакој води и продинстати заједно са поврћем минут до два, а затим додати у пиринач два пута више воде од количине пиринча.
Посолити, побиберити по укусу и додати вегете.
Оно што не треба заборавити је пола кашичице карија. На лагано ватри кувати пиринач док не буде куван или око петнестак минута.
Пре послуживања посути ситно исецканим першуновим листом.
Додати их у динстано поврће и нацедити четвртину лимуна на њих.
Све то динстати док шампињони не омекшају, а затим додати кукуруз шећерац и грашак.
Пиринач опрати у млакој води и продинстати заједно са поврћем минут до два, а затим додати у пиринач два пута више воде од количине пиринча.
Посолити, побиберити по укусу и додати вегете.
Оно што не треба заборавити је пола кашичице карија. На лагано ватри кувати пиринач док не буде куван или око петнестак минута.
Пре послуживања посути ситно исецканим першуновим листом.
Нема коментара:
Постави коментар