Посна паштета од соје |
Састојци:
50 г сојиних комадића
50 г маргарина
мања шоља куваног парадјза
једна шаргарепа
кашика сенфа
лист ловора
кашицица соли, бибера, вегете,
слатке алеве паприке,
соја сос, љута алева паприка и зачини по укусу
корисћени су куркума, пимент, кари..
Припрема:
У 4 дл воде, додати ловоров лист, кашичицу вегете, соли, а по жељи и укусу кари, куркуму пимент... Кад вода са зачинима прокува, додати шаргарешу, соју и скинути са ватре да соја у зачинима остане 20 минута.
Након тога је кувати око 15 минута.
Обарену и добро исцеђене комадиће соје са шаргарепом, измиксати штапним миксером.
Додати 50 г маргарина и поново сјединити паштету. Затим додати сенф и ситно сецкани бели лук. Све то измешати и по укусу зачинити паштету са љутом млевеном паприком, соја сосом или зачинима по жељи.
У овако припремљеној паштети, још смо више уживали јер смо је мазали на препеченом хлебу на мало уља.
Паштету можете чувати у фрижидеру око пет дана у добро затвореној теглици.
Super, volim soju...
ОдговориИзбриши