Ванилице

Ванилице
Посне ванилице


Састојци:


125 г маргарина
250 г брашна
сок од пола лимуна
30 г ситног шећера
пола кесице ванил шећера
џем од кајсија
ситан шећер за посипање


Припрема:


Миксером, умутити маргарин и 30 г ситног шећера,  да нема грудвица. 
Уз лагано мешање, додати сок од лимуна. 
Постепено додатвати, брашно, мешајући варјачом.
Затим на радној површини, коју сте побрашњавили, тесто добро руком мести. 
Кад је умешено, оклагијом га развијете на дебљину до пола сантиметра или по жељи. 
Мањом чашом, са оштрим ивицама вадите из теста ванилице и слажите их у маргарином намазан плех. 
Тесто које је остало, премесите и поново вадите ванилице све док има теста. 
У загрејаној рерни, на 180 степени, пеците ванилице 15-ак минута. 
Кад се прохладе, намажите их џемом од кајсија и спојите ванилице. 
Уваљајте их у ситни шећер којем сте додали ванилин шећер.


Код печења, температуру ваше рерне, прилагодите тако да ванилице не горе, већ да тесто током печења остане готово бело. Од мере која је у рецепту, испало је 15 готових ванилица.

1 коментар: