Мексички гулаш - на води

Посни гулаш border=
Посни гулаш, мало љут, врло пикантно јело.

"За две особе"
Састојци:

150 г сировог сејтана
један главица црног лука
један чен белог лука
2 дл куваног парадајза
200 г црвеног пасуља из конзерве
два замрзнута парадајза-ако имате
један ловоров лист
со, бибер, мајоран, љуте туцане паприке и прстохват шећера

Припрема:

Ситно исецкану главицу лука, продинстајте у мало воде уз додатак соли и бибера.
Затим додајте, на коцке исечен сејтан и још благо продинстајте пет до десет минута.
Додајте, ловоров лист, ситно исечен парадајз који сте ољуштили и исекли док је још замрзнут.
Све то на лаганој ватри кувајте док се парадајз не скува.
Налијте парадајзом, додајте прстохват шећера, мајоран и кувајте још десет минута.
Црвени пасуљ кад додате немојте мешати већ лагано протресите шерпу и након пет минута скините са ватре.
Додајте синтно исецкан бели лук и зачине по укусу.

Овај гулаш се брзо спрма, можете га послужити са бареним кромпиром или тестом.


2 коментара: