Посна супа са кнедлама |
Састојци:
1 мањи першун
1 средња шаргарепа
1 кашика гриза
1 кашика жутог кукурузног брашна
прашак за пециво
сода бикарбона
1/2 кашике белог брашна
уље
вегета, со, бибер, першунов лист
Припрема:
На уљу пропржити две кашике вегете и на томе динстати шаргарепу и першун који су изрендани на ситно ренде.
Додати воде само да огрезне и на лаганој ватри кувати док се маса не сједини.
Након тога долити воду и оставити да супа прокува. У прокувану супу додати кнедле које правимо на следећи начин:
у брашно и гриз додати по прстохват прашка за пециво и соде бикарбоне уз лагано додавање млаке воде, направити компактну масу од којих ћемо обликовати кнедле.
На крају додати зачине по укусу (вегета, со, бибер) и посути ситно исецканим першуновим листом.
Додати воде само да огрезне и на лаганој ватри кувати док се маса не сједини.
Након тога долити воду и оставити да супа прокува. У прокувану супу додати кнедле које правимо на следећи начин:
у брашно и гриз додати по прстохват прашка за пециво и соде бикарбоне уз лагано додавање млаке воде, направити компактну масу од којих ћемо обликовати кнедле.
На крају додати зачине по укусу (вегета, со, бибер) и посути ситно исецканим першуновим листом.
Predivna supica sa knedlama, laka i ukusna!
ОдговориИзбриши