Посне пуњене паприка са пахуљицама - на води |
Састојци:
25 g сојиних пахуљица
25 g овсених пахуљица
25 g ражаних пахуљица
25 g јечмених пахуљица
50 g пиринча
75 g црног лука
1 кашичица брашна
5о g шаргарепе
9 мањих паприка средње величине
1 кромпир
1 чен белог лука
1 кашичица алеве паприке
4 dl парадајза
5 dl воде
першунов лист, со, вегета, шећер, кари
Припрема:
Лук ситно исецкати, а шаргарепу нарендати на крупно ренде, све то продинстати, благо посољено уз доливање 1 dl воде док не одмекне.
У прокључалој води у коју смо додали вегете до један минут обарити све пахуљице.
Исто урадити са пиринчом али да кување буде нешто дуже.У прокључалој води у коју смо додали вегете до један минут обарити све пахуљице.
У посуди у којој правимо масу за филовање паприка, исецкати ситно бели лук, першунов лист, додати издинстан црни лук и шаргарепу, обарене пахуљице и полу обарени пиринач. Додати алеву паприку, кашичицу карија и зачинити вегетом, сољу и бибером по укусу.
Добро измешати масу да буде компактна, уколико је маса релативно сува, додати мало течности у којој су се бариле пахуљице.
Парике пунити овом масом и затворити их танко исеченим колутићима кромпира који смо предходно благо обарили у води.
Паприке поређати у чинију и прелити са сосом, који правимо на следећи начин:
4 dl парадајз сока помешати са 5 dl воде и пола кашикице брашна, додати со, вегету и мало шећера по укусу и прелити преко паприка у чинији.
У загрејаној рерни на 220 степени запећи паприке 50 минута.
Нема коментара:
Постави коментар